RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Буде протирати ганчірочкою скло: в мережі влучно пожартували про політ у космос російського робота Федора

Російський експериментальний робот Федір (FEDOR) відправився на Міжнародну космічну станцію з певною програмою завдань.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Згідно з повідомленнями преси, робота відправили з м'якою іграшкою на борту космічного корабля "Союз МС-14". Космонавт Олександр Скворцов не став розкривати подробиць щодо завдань робота на МКС.

"Хочеться залишити деяку інтригу. Я краще потім зніму і покажу, що з ним буде відбуватися і що він буде робити", - заявив він.

У той же час блогер Рустем Адагамов у себе на Facebook розкрив цілі польоту робота в космос. На його думку, вся операція з польотом не несе ніякого практичного сенсу.

"Стало відомо, що буде робити на МКС робот-маніпулятор FEDOR, якого відправили на орбіту. Космонавт Олександр Скворцов одягне костюм оператора і спробує з допомогою маніпулятора протерти скло ілюмінатора ганчірочкою, потримати ліхтарик, перерізати кусачками провід і увіткнути штекер. Власне, це вся програма роботи маніпулятора на МКС ... Це потрібно виключно для піару Дмитра Рогозіна, більше ні для чого", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше керівник "Роскосмосу" Дмитро Рогозін відвідав форум в П'ятигорську, де йому продемонстрували танцюючого лезгинку американського робота в папасі.