RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Постановка від ФСБ: росіяни бурхливо обговорюють напад з електрошоком на топ-чиновницю Путіна

МВС РФ повідомило, що в ніч на 6 вересня в Московській області невідомий увірвався в будинок до голови Центральної виборчої комісії РФ Ели Памфілової і вдарив її електрошоком.

Повідомлення про це з'явилося на каналі видання "Медуза" в Telegram. Російське видання послалося на офіційну заяву силових відомств країни.

Згідно викладеної інформації, невідомий пробрався через вікно в будинок до топ-чиновниці вночі, близько 1:30. Відзначається, що він був у масці. Зловмисник не став нічого не брати з дому, і зник відразу після того, як атакував господарку.

"Зловмисник у масці проник на терасу будинку, кілька разів ударив господиню електрошокером, після чого втік", - стверджують в МВС РФ.

У російській поліції порушили за даним фактом кримінальну справу за ч.3 ст.162 КК РФ - напад з метою розкрадання чужого майна, вчинений з застосуванням насильства.

У той же час користувачі мереж поставили під сумнів зазначену новину і прив'язали "напад" до реакції влади на протести за прозорі вибори в Москві. На думку росіян, атака могла бути сфабрикована ФСБ, щоб відвернути увагу від фальсифікацій на виборах.

Пізніше також з'явилася інформація, що Памфілова не отримала ніяких пошкоджень, оскільки шокер зловмисника не спрацював.

Як повідомляв "Апостроф", з початку серпня в Москві тривають акції протесту на підтримку незалежних кандидатів в Мосміськдуму. На попередніх мітингах 3 та 10 серпня місцеві силовики проводили масові арешти і побиття протестуючих.