RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Калмикобандерівці: в Росії заговорили українською, протестуючи проти ДНР-івця у владі, відео

У місті Еліста, Калмикія, РФ пройшов протест проти призначення колишнього ватажка ДНР Дмитра Трапезникова в міську владу, де місцеві жителі заговорили українською мовою.

Про це у себе в Twitter повідомив блогер "25 ЄС EU UA НАТО USA".

Так, у відео, викладеному в відкритий доступ, видно, як чоловік калмицького походження проводить паралелі між Калмикією і Донбасом, стверджуючи, що Трапезников знищував українську мову на окупованій території України і тепер робитиме те ж саме з калмицькою в Елісті. Слід зазначити, що більшу частину своєї заяви активіст вимовив чистою українською мовою практично без помилок, після чого перевів своє звернення російською.

"Еліста, Калмикія, РФ. Місцеві жителі звернулися українською мовою до ("чиновника" ДНР) Трапезникова - їдь звідси. Рівень підтримки на РФ (ДНР) і утворень - 150%", - повідомив він.

Користувачі в коментарях до публікації схвально висловилися про вчинок калмицького активіста та зазначили, що пробудження національної свідомості у малих народів може бути знаком розпаду РФ.

Як повідомляв "Апостроф", після призначення в адміністрацію міста Елісти в Калмикії (РФ) колишнього ватажка бойовиків ДНР Дмитра Трапезникова помічник президента РФ Владислав Сурков заявив, що чиновники окупаційних адміністрацій Донбасу є "цінними кадрами" в Росії. У той же час екс-соратники Трапезникова заявили, що той був звільнений з холдингу українського олігарха Ріната Ахметова через махінації, а потім через ту ж "діяльність" - з благодійного фонду.