RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії засудили до величезного терміну українського "розвідника": подробиці справи

У Ростові (Росія) 72-річного українця Володимира Моргунова засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, нібито за розвідувальну діяльність на користь України.

Про це повідомляє прес-служба суду Ростова.

Відомо, що процес проходив в закритому режимі і держзвинувачення просило для українця вісім років позбавлення волі (при тому, що стаття про держзраду, а саме в цьому звинуватили чоловіка, передбачає до 25 років позбавлення волі). Він уклав угоду зі слідством, що передбачає не більше 2/3 максимального терміну вироку. Оскаржувати рішення суду Моргунов не буде.

За версією слідства, нібито він передавав українській розвідці інформацію про економічну і суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також про дислокацію військової техніки і сил російської прикордонної служби в районі.

Моргунова затримали в листопаді 2018 року. Під час обшуку у нього знайшли кілька сім-карт, коробок з-під телефонів і два паспорти - український і російський.

Відомо, що Моргунов народився в селищі Мілове Луганської області, після 1991 року переїхав до Росії, де довгий час займав керівні посади в органах муніципальної влади.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в в Україні затримали диверсантів з Росії, які влаштували резонансні теракти.