RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Росії з'явилися цікаві чутки про "зачистку" в оточенні Кадирова

Російські журналісти повідомляють, що в Чеченській Республіці вже кілька місяців тривають репресії проти місцевих високопоставлених чиновників і силовиків, в тому числі наближених до лідера Чечні, Рамзана Кадирова.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє "Новая газета".

Як зазначається, у затриманих під тортурами отримують інформацію про нелегальні бізнеси, описують і відбирають практично все майно. Тих, кого випускають, зобов'язують заплатити до Фонду ім. Ахмата Кадирова багатомільйонні пожертвування.

Зачистки ближнього кола почалися в перших числах серпня, через кілька днів після звільнення з посади мера другого за кількістю мешканців міста Чечні, Аргуна, Ібрагіма Темірбаєва, впливового чеченського чиновника, який займав свій пост 15 років. За словами журналістів, він "мав велику владу і погану славу".

Як зазначається, Кадирову в руки потрапили дані прослушки телефонних розмов Темірбаєва, в яких він і його співрозмовники критикували главу Чечні.

"Отримавши доступ до прослуховування, Рамзан Кадиров в деякому роді відкрив "ящик Пандори": занадто багато близьких людей опинилися винні в лицемірстві, коли в обличчя клялися у вічному братерстві, а за очі, виявляється, називали земляним черв'яком", - йдеться в матеріалі.

У той же час, представники чеченської влади офіційно все заперечують.

"Ніякі фейки "Нової газети" ми коментувати не маємо наміру, про них ніхто навіть не чув у нас", - заявив міністр з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Чечні Джамбулат Умаров.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент республіки Чечня Рамзан Кадиров заявив, що він "розчарувався" в президенті України Володимиру Зеленському після його інавгураційної промови у Верховній Раді.