RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Відомий олігарх раптово попросив політпритулку в Україні: що відбувається

Колишній лідер Демократичної партії Молдови Володимир Плахотнюк, який залишив країну після зміни влади, подав клопотання про надання політичного притулку в США і в Україні.

Про це повідомив в ефірі молдавського телеканалу TV8 лідер проросійської "Нашої партії", мер міста Бєльці Ренато Вусатий.

"Я запитав деяких з українських служб, в чому сенс для Плахотнюка отримувати політичний притулок в Україні. Вони пояснили мені, що він знаходиться в міжнародному розшуку за кількома відкритими справами в Російській Федерації, а Україна нікого не видає Росії", - зазначив Вусатий.

Як відомо, 14 червня Демократична партія Молдови відмовилася від влади, а уряд, який очолював Павло Філіп (ставленик молдавського олігарха Плахотнюка), пішов у відставку. На наступний день Плахотнюк покинув країну, пообіцявши незабаром повернутися і боротися в опозиції, щоб "повернути країні стабільність".

Новий прем'єр-міністр Молдови Майя Санду заявила, що повернення тих представників влади, які спробують втекти, будуть домагатися шляхом екстрадиції. За даними ЗМІ, Плахотнюк може перебувати у Великобританії або в США.

Детальніше про політичну ситуацію в Молдові читайте в матеріалі "Апострофа": Переділ влади в Молдові: навіщо друзі Путіна об'єдналися з проєвропейською силою