RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Путін несподівано заговорив про зміну влади в Росії і поправки до Конституції

У середу, 15 січня, президент Росії Володимир Путін виступив зі щорічним посланням Раді Федерації: серед головних тез були пропозиції про зміну Конституції РФ.

Про це повідомляє ТАСС.

Путін заявив, що в Росії потрібно "забезпечити змінюваність і оновлення влади". Він також сказав, що не вважає питання про обмеження кількості президентських термінів принциповим, "але згоден з цим".

"Ми повинні створити систему міцну, надійну, невразливу і по зовнішньому контуру абсолютно стабільну, яка безумовно гарантує Росії незалежність і суверенітет. І в той же час систему всередині себе живу, гнучку, легко і своєчасно, головне, змінювану, в зв'язку з тим, що відбувається в світі, навколо нас, а головне в зв'язку з розвитком самого російського суспільства", - заявив Путін.

Що стосується конкретних змін в Конституцію Російської Федерації, глава Кремля запропонував довірити Державній думі право затвердження кандидатури голови уряду РФ, віце-прем'єрів і федеральних міністрів. Президент буде зобов'язаний призначити запропонованих кандидатів.

Пріоритет Конституції країни, в тому числі і над міжнародними актами, Путін запропонував закріпити законодавчо.

Також він заявив, що рішення проблеми розриву між державним і муніципальним рівнями управління вимагає закріплення в Конституції РФ принципів єдиної системи публічної влади. Крім того в Конституції, на думку Путіна, повинні бути закріплені положення про індексацію пенсій і про те, що мінімальний розмір оплати праці не може бути нижче прожиткового мінімуму.

По всьому пакету конституційних поправок Путін запропонував провести референдум.

Як раніше повідомляв "Апостроф", раніше Україна направила ноту протесту Росії у зв'язку з незаконним візитом президента Росії Володимира Путіна в окупований Крим.