RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Росії придумали чергову хитрість з громадянством для "співвітчизників"

Президент Росії Володимир Путін дав доручення реформувати міграційне законодавство і інститут громадянства в РФ: тепер його можуть дати за спрощеною схемою жителям "соціокультурно близьких" країн.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Згідно з переліком доручень Путіна, основним міграційним статусом, що дозволяє іноземному громадянинові в перспективі претендувати на отримання громадянства РФ, стане постійне проживання (вид на проживання).

Пропонується встановити три види порядку прийому до громадянства Росії: загальний, спрощений і особливий.

Загальний порядок являє собою прийом в громадянство на загальних умовах і застосовується за замовчанням до всіх іноземних громадян і приватних осіб без громадянства, які не мають підстав бути прийнятими в рамках спрощеного або особливого порядку.

У свою чергу, спрощений порядок застосовується до осіб, щодо яких знімаються деякі вимоги, передбачені для загального порядку, в силу "походження цих осіб з країн, близьких у соціокультурному відношенні, наявності позитивних соціальних зв'язків в РФ, уразливого стану та ін.".

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким жителі окупованих частин Донецької і Луганської областей мають право на отримання в спрощеному порядку паспортів РФ.

Також раніше в Росії заявили, що в минулому році 200 тисяч жителів Донбасу отримали в спрощеному порядку російські паспорти.