RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Путіна придумали нову зухвалу провокацію з громадянством: що відомо

У Росії мають намір істотно спростити процедуру отримання російського громадянства, відповідний законопроект можуть внести на розгляд Держдуми вже в лютому.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

Згідно зі змінами до закону "Про громадянство РФ", які готують до розгляду в Держдумі, отримати російське громадянство можна буде, не відмовляючись від вже наявного іншого громадянства.

Групу з реалізації Концепції державної міграційної політики, в яку входять представники різних відомств і парламентарії, було створено в березні 2019 року розпорядженням президента Володимира Путіна.

"Ми хочемо в весняну сесію це питання закрити, щоб всі бажаючі могли стати громадянами Росії. А відповідно, Росія що буде робити? Вона буде своїх громадян за-хища-ти", - заявив віце-спікер нижньої палати Петро Толстой.

У той же час, голова думського комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников повідомив, що ст.13 закону "Про громадянство" можуть очікувати і інші зміни - скасування вимоги про безперервне проживання на території РФ іноземця-здобувача громадянства РФ протягом 5 років і пункту про необхідність підтвердження законного джерела коштів для існування.

"У лютому його точно буде внесено до Держдуми. Всі вже згодні: ФСБ, адміністрація президента. На Радбезі питання обговорювалося", - заявив Калашников.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким жителі окупованих частин Донецької і Луганської областей мають право на отримання в спрощеному порядку паспортів РФ.

Також раніше в Росії заявили, що в минулому році 200 тисяч жителів Донбасу отримали в спрощеному порядку російські паспорти.