RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Спалюють десятки людей на добу: спливли страшні дані про спалах коронавірусу в Білорусі, фото

Один із співробітників крематорію в столиці Білорусі, Мінську, зізнався, що після початку поширення коронавірусу в країні, кількість тіл, які надходять для спалювання, значно зросла.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Белсат".

Журналісти побували на території крематорію і поспілкувалися з його працівниками. Більшість відмовлялася спілкуватися або говорила кореспондентам, що робота триває також як і раніше. Однак один працівник на умовах анонімності розповів, що зараз в крематорій привозять по 4-5 померлих з коронавірусом щодня з усієї Білорусі. Всього кожен день через епідемію спалюють приблизно по 30 осіб, тоді як раніше, за словами робітника, було максимум 20.

"Раніше, коли тільки-тільки пішло, якось ховали. Писали, що пневмонія. А потім, коли більшість народу почала обурюватися, тоді вже відкрито почали говорити, що з коронавірусом", - зазначив він.

Померлих від коронавірусу ховають в мішках і закритих трунах. Працівники котельні працюють в захисних костюмах. Прощання немає - "їх відразу завозять і палять", додає співрозмовник. Але визнає, що, незважаючи на заходи безпеки, все одно турбується за себе і за своїх родичів.

"Мало що. Ніхто ж не застрахований", - говорить він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні жодна людина не померла від коронавірусу COVID-19.