RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Коронавірус почав вбивати медиків в Білорусі: спливли тривожні деталі

У місті Вітебську, Білорусь, померла 41-річна медсестра обласної клінічної лікарні, у неї була пневмонія, і їй підтвердили коронавірус.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис. осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі

Про це журналістам місцевих видань розповіли співробітники лікарні.

Відзначається, що жінка працювала у відділенні мікрохірургії ока.

"Захворіла вона давно - ще в березні. Півтора тижні перебувала на апараті штучної вентиляції легенів. У ЛШМД у неї два рази брали мазки на коронавірус. Результат - позитивний ... У неї залишилася сестра, яка приїхала до Вітебська з Москви. Як її ховали, ми не знаємо. Родичка колег на похорон не кликала", - розповіли колеги медсестри.

Як розповів міністр охорони здоров'я Республіки Білорусь Володимир Караник, всього в Білорусі 301 медичний працівник заразилися коронавірусом. За словами чиновника, найбільше хворих медиків виявили у Вітебську та Мінську.

"Лабораторно підтверджено 301 випадок зараження медичних працівників. По кожному випадку ми проводимо епідрозслідування", - заявив він.

Слід зазначити, що по Білорусі дані на сайті університету Джонса Хопкінса не змінюються три дні - виставлено число, яке МОЗ республіки озвучило 17 квітня: 4779 осіб з наявністю коронавирусної інфекції, при цьому одужали і виписані 494 пацієнта, померли 47 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітник крематорію з Мінська розповів, що кількість тіл, які почали кремувати в період пандемії коронавірусу, різко зросла в порівнянні зі звичайними показниками.