RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Країну нікому не віддам: Лукашенко відзначився різкими заявами перед виборами, відео

Президент Білорусі Олександр Лукашенко дорікнув своїм потенційним конкурентам на майбутніх виборах, які пройдуть в серпні цього року, в тому, що вони приховують неоднозначні факти зі своєї біографії і попередив, що "країну вони не отримають".

Про це глава держави заявив на нараді з кадрових питань, відео з якої опублікували білоруські ЗМІ.

Лукашенко заявив, що настав момент, коли країну треба відстояти. Він стверджує, що за гроші російських олігархів "до влади ведуть ось цю відморожену, так звану радикальну опозицію Білорусі". І попередив, що країну нікому не віддасть.

"Щоб над нею знущалися? Щоб її дестабілізували кожен день, порвали на шматки і комусь віддали. Я хочу, щоб це всі почули. І щоб ви, ті, хто ще якось там ворушиться-хитається, запам'ятали це. У цій країні моє життя і багатьох з вас ", - заявив чинний президент Білорусі.


Крім того, глава держави звинуватив деяких кандидатів в тому, що вони приховують деякі непривабливі факти зі своєї біографії і вдаються до шахрайства. Зокрема таким чином він висловився про Валерія Цепкало.

"Один заявляє, що він цифрову повістку виробив у Білорусі і створив IT-парк. Так ось, повинен сказати: я попросив, щоб він розповів, чому його звільнили, такого знаменитого. Досі не говорить, чому його звільнили. Ми чекаємо. Прийде час, потрібно - скажемо ", - заявив Лукашенко.

Також він засумнівався в чесності фінансування його передвиборної кампанії, яку Цепкало веде на кошти, отримані від продажу будинку.

"Він продав будинок свій якійсь компанії, вона йому заплатила гроші, але він там живе. Що це таке? Це фінансування передвиборної кампанії. Що тут незрозуміло? І він, нахаба, виходить, і такий чистий, пухнастий", - сказав Лукашенко .


Як повідомляв "Апостроф", раніше білоруського блогера Сергія Тихановського, який критикує діючу в країні владу і керує групою по збору підписів за висунення своєї дружини кандидатом в президенти Білорусі, затримали разом з прихильниками під час дозволеної владою акції в місті Гродно.