RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Євген Заїчкин загинув на протестах в Мінську чи ні: хто він і що сталося

У Білорусі назвали ім'я нібито загиблого під час протестів в Мінську, що спалахнули після оголошення попередніх результатів виборів президента. За даними Telegram-каналу NEXTA Live, ім'я молодої людини - Євген Заїчкин. Однак згодом стало відомо, що він живий.

На його сторінці в одній з соцмереж зазначено, що місто його проживання Гданськ, а рідне місто - Мінськ. Там з'явилося безліч коментарів із співчуттями.

В останній раз Євген заходив на свою сторінку 9 серпня в 12:45. Судячи з його публікацій, він вів активний спосіб життя і займався спортом.

Нагадаємо, в результаті наїзду спецтранспорту на учасників акції три людини серйозно постраждали.

Оновлено: Журналісти "Белсат ТБ" заявили, що Євген Заїчкін живий і вони поговорили з ним. Подробиці обіцяють пізніше.

Всього, за даними правозахисного центру в день виборів президента Білорусі, 9 серпня, були затримані 170 осіб. У Мінську були затримані 82 людини, а в регіонах - 88. Ці цифри оновлюються.

Як повідомляв "Апостроф", жителька столиці Білорусі розповіла про те, що відбувалося в місті в ніч після виборів президента. За її словами, в центр Мінська стягнули величезну кількість автозаків і співробітників ОМОНу, які розігнали більшу частину мирних протестувальників.