RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Головна суперниця Лукашенка виїхала з Білорусі

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська виїхала з Білорусі до Литви.

Про це в Twitter написав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.

"Світлана Тихановська в безпеці. Вона в Литві", - написав він.

"Головне, що вона знаходиться в безпеці, бо перед тим її було затримано в Білорусі і в затриманні вона пробула близько 7 годин", - сказав Лінкявічус в ефірі національного радіо LRT.

Крім того 10 серпня пізно ввечері, прес-секретар штабу Світлани Тихановської Анна Красулина повідомила журналістам, що Тихановська після виходу з ЦВК заявила, що "я прийняла рішення", і поїхала в невідомому напрямку.

"Я знаю, що Свєта сказала, що хоче бути з дітьми, і що вона вийшла з будівлі ЦВК через інший під'їзд", - повідомила учасниця кампанії Тихановської Марія Колесникова.

Відзначимо, в липні Тихановська заявила що вивезла своїх дітей в одну з країн Євросоюзу. У них з чоловіком двоє дітей: 10-річний син і 4-річна дочка.

Як повідомляв "Апостроф", Світлана Тихановська подала скаргу до Центрвиборчкому, після того як глава Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина повідомила нові попередні дані про результати виборів. Згідно з ними, Олександр Лукашенко набрав 80,23%, а Світлана Тихановська - 9,9%.