RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

З'явилися нові деталі виїзду Тихановської з країни: Лукашенко взяв заручників

Світлану Тихановську вивезла з країни білоруська влада, її від'їзд дозволив звільнити начальника її штабу Марію Мороз, затриману напередодні виборів.

Про це розповіла довірена особа Тихановської Ольга Ковалькова, повідомляє Telegram-канал "TUT.BY Новости"

"У Світлани не було вибору. Важливо, що вона на волі і жива. Вони поїхали разом з Марією Мороз. Однак в заручниках продовжує перебувати частина команди Світлани", - повідомила Ковалькова.

Вона додала, що зараз стоїть два основних завдання - захистити результати виборів і зупинити кровопролиття.

"Зараз у нас два завдання: захистити наш вибір і зупинити кровопролиття. Зараз ситуація критична, як би нам всім не було важко, нам потрібно відмовитися від насильства, ми повинні захищати нашу перемогу легальними, ненасильницькими способами. Ми закликаємо всі демократичні сили і прихильників змін об'єднуватися, сьогодні ми будемо проводити екстрені консультації і домовлятися про спільні дії ", - сказала Ковалькова.

На YouTube-каналі "Країна для життя" з'явилося відеозвернення Світлани Тихановської. Вона виглядає дуже стривоженою і запевняє, що рішення про від'їзд прийняла сама і воно було для неї дуже важким. Тихановська додала, що після цього хтось засудить її, хтось зненавидить, а хтось зрозуміє.

"Не дай Боже опинитися перед таким вибором, перед яким опинилася я. Тому, люди, бережіть себе будь ласка", - звернулася вона до своїх прихильників.

Як повідомляв "Апостроф", Світлана Тихановська подала скаргу до Центрвиборчкому, після того як глава Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина повідомила нові попередні дані про результати виборів. Згідно з ними, Олександр Лукашенко набрав 80,23%, а Світлана Тихановська - 9,9%.