RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Росії зареєстрували першу вакцину від Covid-19: вже щепили дочку Путіна

Президент РФ Володимир Путін оголосив про реєстрацію в Росії першої в світі вакцини проти коронавірусу. Він запевнив, що вакцина ефективна і формує стійкий імунітет. Вакцинацію вже пройшла одна з його дочок.

Про це повідомляє "Комерсант".

У реєстраційному посвідченні вказано, що вакцина надійде в цивільний оборот 1 січня 2021 року.

"Наскільки мені відомо, сьогодні вранці зареєстрована, вперше в світі зареєстрована вакцина проти нової коронавірусної інфекції ... вона працює досить ефективно, формує імунітет стійкий і, повторюю, пройшла всі необхідні перевірки", - сказав Путін на нараді з членами уряду.

Як додав глава МОЗ РФ Михайло Мурашко, вакцина почне вироблятися на двох майданчиках - центром ім. Гамалії МОЗ Росії і компанією "Біннофарм".

"Розпочнеться поетапне застосування вакцини в цивільному обороті. Перш за все, вважаємо за необхідне запропонувати вакцинацію тим, чия робота пов'язана зі спілкуванням з інфікованими людьми. Це медичні працівники. І тим, від кого залежить здоров'я дітей, - це вчителі", - сказав міністр.

У свою чергу Telegram-канал 360tv.ru призводить слова Путіна про вакцинацію проти коронавірусу його дочки.

"Після першого щеплення у неї була температура 38, на наступній день - 37 з невеликим. І все. Після другого щеплення температура теж трохи піднялася, але все потім зійшло нанівець. Почувається добре", - заявив глава Кремля.

Як повідомляв "Апостроф", раніше професор-вірусолог з Росії заявив, що існує потенційна небезпека від застосування російської вакцини проти коронавірусної інфекції.