RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Плачемо цілодобово, але ввечері виходимо: білоруска розповіла про протести, що охопили країну

Мешканка Мінська Лілія Ахремчик розповіла про звірства білоруського ОМОНу під час розгону демонстрацій і заявила, що президент Білорусі Олександр Лукашенко "розв'язав війну проти білоруського народу".

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці

За її словами, ОМОН закидає людей світлошумовими гранатами, застосовує гумові кулі "з якоюсь пекельною начинкою, яка розриває тіло", пускає сльозогінний газ.

"Люди просто стоять, хлопають і скандують "Живе Білорусь". А потім налітають омонівці. Як ці тварюки б'ють своїх же співгромадян! Люди, це так страшно! У них немає ні краплі жалості, нічого людського, це фашизм чистої води. Вони нападають п'ятеро-шестеро на людину і калічать її. Ми плачемо цілодобово, а ввечері виходимо..." - написала Лілія Ахремчик, закликаючи людей не вірити заявам, що серед протестуючих є "бойовики".

Мешканка Мінська описала звірства омонівців, які не шкодують ні старих, ні жінок, ні дітей.

"Вони б'ють жінок, не дивлячись на вік, вони б'ють до крові підлітків, ламають кістки... Вони хапають і б'ють людей у дворах, взагалі не заморочуючись законністю і причетністю людей. Просто всіх підряд хапають. І при цьому говорять: "Хотіли змін? Отримуйте!". Одній дівчині в бусі омонівець відбивав кисті рук і примовляв: "Все одно нікому скаржитися". Іншу дівчину тягли за волосся по землі. Вони б'ють і кидають в автозаки дітей!!! Схоже, їм дали абсолютний карт-бланш", - пише дівчина.

Лілія Ахремчик стверджує, що Лукашенко розв'язав геноцид проти власного народу, при цьому державні ЗМІ розповідають, як прекрасно пройшли вибори. За її словами, перемога Лукашенка сфальсифікована і він не набрав потрібної кількості голосів.

"Ті ділянки, що порахували чесно, виявили, що у Лукашенка від 5 до 13 відсотків. Він намалював собі 80! Люди обурені. За два дні заарештовано близько п'яти тисяч чоловік, а може і більше. В народі кажуть про вісьмох загиблих по країні. МВС спростовує, але свідки бачили! Медикам заборонено говорити правду. Вони тільки просять це зупинити, тому що такі травми в мирний час неприпустимі", - додає вона.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок увечері, 11 серпня, в центрі Мінська, де проходила акція протесту, силовики побили машину в якій їхала сім'я з маленькою донькою, дівчинка постраждала.