RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Створюють "живі ланцюги" і просять допомоги у Маска: що відбувається в охопленій протестами Білорусі

Протестуючи проти насильства під час розгону акцій протесту, які проходять в Білорусі після президентських виборів, жінки шикуються в живі ланцюги вздовж вулиць, а відсутність в країні інтернету змусила білорусів звернеться за допомогою до Ілона Маску.

Петиція з проханням до американського бізнесмена, засновника SpaceX Ілона Маска провести в Білорусь супутниковий інтернет Starlink з'явилася на платформі Change.org.

"Живучи за кордоном білоруси не можуть зв'язатися зі своїми близькими, які знаходяться в країні, і переживають, тому що не знають, що з ними відбувається. Уряд бреше своєму народу, стверджуючи, що інтернет заблокований через "DDoS-атаки ззовні". Будь ласка, допоможіть нам покласти край цій несправедливості і повернути нам право на свободу думок і їх вільне вираження через інтернет!" - йдеться в петиції.

У цьому публічному зверненні також сказано, що президент Олександр Лукашенко, "останній диктатор Європи, віддав наказ заблокувати доступ в інтернет, і країна вже третій день повністю відключена від решти світу".

На думку авторів петиції, такі заходи були вжиті владою, щоб демонстранти не могли координувати свої дії один з одним і щоб правда про поліцейського свавілля не з`явилася в світових новинах.

Тим часом на вулицях білоруських міст з'явилися "живі ланцюги", в які шикуються жінки, які вимагають припинити насильство щодо демонстрантів. Фото учасниць цих протестних акцій опублікував Telegram-канал "Медуза".

Як повідомляв "Апостроф", мешканка Мінська Лілія Ахремчик розповіла про звірства білоруського ОМОНу під час розгону демонстрацій.