RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

Всі новини

У Білорусі заявили про затримання координатора масових протестів в Мінську

Біля мінського готелю "Білорусь" міліціонери затримали чоловіка, якого звинувачують в координації протестів в столиці Білорусі, які почалися після оголошення результатів виборів президента.

Про це повідомляє агентство Белта.

Як сказано в повідомленні, білоруська міліція затримала чотирьох осіб за підозрою в координації масових заворушень в Мінську. Серед них - 36-річного чоловіка, який знімав номер на 17-му поверсі готелю "Білорусь", звідки він нібито координував дії учасників акцій протесту. У підпорядкуванні у нього, як уточнюється, було три особи, які "керували сотнями".

За інформацією видання vesti.ru, у затриманого чоловіка при собі знайшли близько 9 тисяч доларів. Він пояснює, що вийшов з ними в магазин.

За непідтвердженими даними, чоловік при затриманні чинив опір і зламав ніс одному з правоохоронців.

Нагадаємо, що масові акції протесту в великих містах Білорусі почалися відразу після закриття виборчих дільниць 9 серпня. Після оголошення попередніх підсумків голосування, за якими на виборах президента переміг Олександр Лукашенко, вони спалахнули з новою силою. Силовики застосовують проти маніфестантів гумові кулі, світлошумові гранати, водомети і кийки.

Як повідомляв "Апостроф", в Німеччині закликали владу Білорусі звільнити учасників акції протесту, затриманих в ході мітингів проти результатів президентських виборів.