RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Лікар розповів про смерть ще одного білоруса після побиття силовиками

Увечері в четвер, 13 серпня, жителі Жодіно (Білорусь) зібралися на зустріч з мером міста. На цьому мітингу лікар швидкої допомоги заявив, що в лікарні міста після побиття силовиками помер чоловік.

Про це розповіли в ході трансляції "Радіо Свобода".

На мітингу працівників найбільшого підприємства Білорусі "БелАЗ" жителі Жолдіно висунули свої вимоги про припинення затримань учасників мирних акцій протесту і жорстокого побиття білорусів. Працівники попередили, що якщо їх вимоги не будуть виконані, вони з понеділка оголосять безстроковий страйк на знак протесту.

В ході мітингу лікар місцевої лікарні розповіла про важкі каліцтва побитих силовиками протестувальників і смерть ще одного білоруса.

"Зараз головні - хірурги та травматологи. У нас тепер дуже багато роботи. З СІЗО привозять людей з переломами ребер, масивними гематомами, переломами щелеп, травмами черепа. Багато таких людей надходить. Це затримані на мітингах люди, їх в Жолдіно привозять з Мінська другий день. Травми вони отримають на мітингах, їх б'ють кийками. Я плачу другий день, тому що це наші діти, це наші хлопчики, це маленькі діти - 19-20 років", - розповіла лікар-кардіолог зі сльозами на очах.

Також лікар швидкої допомоги розповів про смерть ще одного побитого силовиками учасника протестів.

"Я чергував в ту ніч, нас відправили в СІЗО. Там ОМОНівці були, внутрішні війська. Люди для них - сміття. Вони їх б'ють, знущаються, жінок б'ють", - розповів медик.

Мешканці Жолдино скандували "Ми єдині!", "Іди!".

Як повідомляв "Апостроф", Олександр Лукашенко відреагував на масові репресії, проігнорувавши головну вимогу народу.