RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

​Тихановська заявила про створення в Білорусі ради для передачі влади

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що ініціює створення Координаційної ради для забезпечення передачі влади.

Про це вона написала в своєму Telegram-каналі "Пул Першої".

За словами політика, її штаб продовжує працювати, а главою залишається Марія Мороз. Координувати дії штабу будуть Ольга Ковалькова і Микола Козлов.

"З урахуванням того, що відбувається в країні, і необхідності вжити невідкладні заходи для відновлення законності в Білорусі, я, Світлана Тихановська, ініціюю створення Координаційної ради для забезпечення трансферу влади. До цієї ради можуть увійти представники громадянського суспільства, шановні і відомі білоруси, професіонали своєї справи. Я доручаю своїй довіреній особі Ользі Ковальковій і адвокату Максиму Знаку приймати заявки про висунення членів ради від організацій і об'єднань громадян", - зазначила Тихановська.

Вона звернулася до міжнародного співтовариства, європейських країн з проханням допомогти в організації діалогу з владою Білорусі. Також Тихановська просить владу відпустити всіх затриманих, прибрати з вулиць міст силовиків, порушити кримінальну справу проти тих, хто віддавав злочинні накази бити і стріляти в людей.

Нагадаємо, 14 серпня Тихановська записала нове відеозвернення, в якому закликала народ захищати свій вибір.

Як повідомляв "Апостроф", політолог Віталій Римашевський запевнив, що Олександр Лукашенко не залишиться при владі, після того, що наробили силовики в Білорусі. Він вважає, що суспільство цього не сприйме.