RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Лукашенко закликав звільняти білорусів за участь в протестах

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що страйкуючих робітників потрібно звільняти, адже "противники" розгойдують ситуацію на промислових підприємствах.

Про це він заявив в ефірі телеканалу СТВ.

"Якщо буде працювати економіка, в сотий раз повторюю: ніякі політичні чвари і ігри нам не страшні. Це розуміють і наші противники. Тому вони взялися розхитувати ситуацію в трудових колективах. Ще раз повторюю: нікого не вмовляйте. Всі розуміють, що відбувається. якщо робоча людина, яка в принципі поза політикою, рветься кудись на площу щось демонструвати, вона не робоча. підуть - нехай йдуть. Слухайте, у нас надмірна чисельність на МТЗ, МАЗі, БелАЗі - всюди. нехай ідуть. Але на заводах їм після цього місця бути не повинно", - сказав він.

Лукашенко також заявив, що страйки на промислових підприємствах - "ніж у спину" для нього особисто і уряду Білорусі.

"Що це за підходи такі? Президент, уряд, всі ми карячимося, щоб в цей найтяжчий час хоч якусь нормальну хоч трохи зарплату мали. Працюють підприємства, надаємо колосальну допомогу цим підприємствам. І що? Ніж в спину?" - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", за даними Bloomberg, високопоставлені чиновники з оточення Олександра Лукашенка вивчали можливість втечі в Росію в разі його відсторонення від влади.