RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Білорусі оголосили загальнонаціональний страйк із "сюрпризом" для Лукашенка

На понеділок, 17 серпня, учасники протесту проти фальсифікації результатів виборів в Білорусі оголосили загальний страйк.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA Live.

"Закликаємо всі підприємства країни повторити те, що вони зробили в п'ятницю: почати загальний страйк. Закликаємо робочі колективи сформувати страйкоми, які офіційно будуть представляти ваші інтереси", - йдеться в публікації.

Крім того, під час запланованого візиту Олександра Лукашенка на Мінський завод колісних тягачів (МЗКТ) активісти закликають людей зібратися там і висловити "все, що ви думаєте про тортури і вбивства, прямо йому в обличчя".

Увечері, о 18:00 планується вихід протестувальників на площу Незалежності (разом з Проспектом).

"Далі - сидячий страйк, яким ми показуємо, що будемо виходити щодня і до кінця", - сказано в повідомленні.

Подібні страйки і акції протесту заплановані по всій Білорусі.

"Ми вимагаємо негайного звільнення усіх політичних в'язнів і затриманих під час мирних акцій, правди про зниклих без вести. Ми вимагаємо щоб Лукашенко пішов, а також чесного і відкритого суду над карателями і садистами", - висловив автор публікації вимоги білорусів.

Як повідомляв "Апостроф", кандидат в президенти Білорусі від опозиції Світлана Тихановська звернулася до громадян країни з новим відеозверненням, в якому заявила, що готова стати національним лідером.