RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Тримає країну в страху 26 років: Тихановська записала нове відеозвернення

У день народження свого чоловіка Сергія Тихановського, кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська розповсюдила нове відеозвернення.

Відео опубліковано на YouTube-каналі "Країна для життя".

"Сьогодні, 18 серпня, день народження мого чоловіка Сергія Тихановського. Він не буде зустрічати його з родиною, в колі друзів. Він буде зустрічати його у в'язниці. Він був затриманий в Гродно за звинуваченням у злочині, якого не скоював, по провокації спецслужб. Щоб він замовк і не брав участі у виборчій кампанії, його облили брудом, підкинули гроші, звинуватили, що він діяв не від чистого серця, а в інтересах іншої держави", - сказала Тихановська.

Вона також заявила, що держЗМІ Білорусі в порушення закону "дають неправдиву інформацію, навіть без рішення суду називають людей винними".

"Вся ця кричуща несправедливість і беззаконня показують нам, як працює ця гниюча система, в якій одна людина все контролює. Одна людина тримає в страху країну вже 26 років. Одна людина вкрала у білорусів і вибір", - додала вона.

Тихановська також передала слова свого чоловіка, адресовані білорусам.

"Мій чоловік Сергій Тихановський просить, щоб я передала вам його слова: він і інші політв'язні сидять, але він просить, щоб ви не сиділи, а зробили все, щоб жити в країні для життя", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", Сергій Тихановський був в кінці травня затриманий в Гродно під час дозволеної владою акції. Він критикував діючу в країні владу і керував групою зі збору підписів за висунення своєї дружини кандидатом в президенти Білорусі.