RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Мінську почався "Марш єдності", в центр столиці стягнули військову техніку: фото і відео

У столиці Білорусі Мінську почався "Марш єдності", мітингувальники збираються біля станцій метро "Міхалово" і "Пушкінська" і йдуть колонами в центр міста.

Про це повідомляє DW.

"Марш єдності" має початися на Майдані Незалежності в Мінську о 14:00. Площу оточили силовики. Підземні переходи на площу закриті. Поруч з нею також скупчення спецтехніки та силовиків. Біля стели "Мінськ - місто-герой" територія обгороджена турнікетами і колючим дротом.

З боку Уруччя до Мінська в'їхала колона БТР. Близько залізничного вокзалу були помічені водомети.

У центр Мінська вивели велику кількість силовиків. Зокрема, біля ГУМу стоїть ланцюжок в амуніції зі щитами, вулицю Леніна перекрили для руху в напрямку Нацбанку, пригнали техніку.

На вхід і вихід закриті станції мінського метро Площа Леніна, Жовтнева, Купаловська, Площа Перемоги, Площа Якуба Коласа. Потяги слідують без зупинки. В районі станції метро "Схід" почалися затримання учасників протесту.


Як повідомляв "Апостроф", 4 вересня Світлана Тихановська виступила в форматі відеозв'язку перед Радою безпеки ООН на неформальній конференції. Вона попросила допомоги у Організації Об'єднаних Націй у відновленні законності та дотримання прав людини в Білорусі і закликала організувати екстрене засідання Ради з прав людини ООН по ситуації в Білорусі.