RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Абсурд міцнішає: Лукашенку передрекли ще більше проблем від народу

Затримання в Білорусі і насильницьке видворення з країни президії Координаційної ради опозиції призведе до збільшення учасників акцій протесту.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів Сергій Пелеса, міжнародний редактор "Белсат TV".

"Олександр Лукашенко і його спецслужби намагаються розбити президію Координаційної ради. Я нагадаю, що з семи лідерів Координаційної ради п'ять чоловік або перебувають за межами Білорусі, або затримані і перебувають у в'язниці", - заявив він.

Зараз на волі залишаються лише двоє людей з семи: нобелівська лауреатка з літератури Світлана Алексієвич і юрист, адвокат Максим Знак.

"Чи принесе це якийсь ефект? Ну, по-перше, Рада ще не встигла сформуватися і толком не працює. Чи зупинить це протести? Ні, жодним чином. Більш того, я думаю, що це може викликати ще більше обурення білорусів і масовість протестів зросте", - вважає Пелес.

"Ми спостерігаємо абсурдну ситуацію. Вчергове одного з лідерів Координаційної ради, в даному випадку - Марію Колесникову і її двох колег, вивозять силою на кордон. Цього разу, мабуть для різноманітності, - не в Польщу чи Литву, а в Україну. Залишилася ще Латвія, туди ще нікого не вивезли. На кордоні Марія Колесникова робить несподіваний крок і розриває свій паспорт, щоб українські прикордонники не змогли її пропустити. Такого я не пам'ятаю в історії битви з диктатурою. Вона змушена залишитися на території Білорусі, таким чином провокуючи на якусь реакцію", - пояснив журналіст.

Пелас зазначив, що минулого тижня мітингували мінімум 170 тисяч білорусів. Стільки людей зареєструвалося на інтернет-платформі "Голос", яка підраховувала, хто голосував проти Лукашенка, а тепер рахує кількість мітингувальників.

"Я думаю, що зараз вийде не менше людей, а може навіть і більше. Люди просто обурені настільки абсурдними діями", - підкреслив Пелес.

Дивіться повністю розмова з Сергієм Пелас на "апостроф": У Росії бачать поразку Лукашенка, а Тіхановська вже працює президентом - білоруський журналіст.