RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пропала в Білорусі соратниця опозиціонерки Тихановської знайшлася в ізоляторі

У вівторок, 8 вересня, рідні та друзі білоруської опозиціонерки Антоніни Коновалової, яка була довіреною особою Світлани Тихановської на минулих в Білорусі президентських виборах, втратили з нею зв'язок після засідання суду. Як виявилося, опозиціонерку тримають в ізоляторі і звинувачують у кримінальному злочині.

Про це повідомляє Telegram-канал "Країна для Життя".

Як сказано в повідомленні Антоніна Коновалова була затримана два дні тому. У вівторок, 8 вересня, о 11.30 відбувся суд, який присудив їй штраф в 40 базових. Однак друзі і рідні не могли знайти її до самого вечора.

"Адвокат отримав інформацію, що вона затримана, причому на цей раз у кримінальній справі", - сказано в повідомленні.

За даними каналу, Антоніна Коновалова знаходиться в Центрі ізоляції правопорушників (ЦІП) - ізоляторі, розташованому на вулиці Окрестина в Мінську.

У повідомленні також нагадали, що раніше зазнав переслідувань чоловік Коновалової, внаслідок чого він змушений був виїхати за кордон. У їхньому будинку був проведений обшук. У затриманої будинку залишилося двоє неповнолітніх дітей.

Як повідомляв "Апостроф", двоє членів Координаційної ради (КС) білоруської опозиції Антон Родненков і Іван Кравцов, яких разом з опозиціонеркою Марією Колесникової посадили в мікроавтобус в Мінську і відвезли в невідомому напрямку, вийшли на зв'язок і повідомили, що знаходяться в столиці України.