RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Мінську силовики почали хапати жінок: відео брутальних сутичок

У суботу, 12 вересня, під час Маршу жінок в Мінську невідомі люди в зеленій формі і балаклавах затримали його кількох учасниць. Захищаючись, жінки зривали маски з нападників на них силовиків.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на відео, опубліковане в Twitter видання tut.by.

Сьогодні сотні жінок зібралися на акцію солідарності на площі Свободи в столиці Білорусі і пройшли маршем скандуючи гасла: "Рух - життя" і "Ми гуляємо".

Однак співробітники ОМОНу і невідомі люди в зеленій уніформі, які оточили квартал, перегородили їм дорогу, повідомивши про незаконність зборів. Майже відразу почалися брутальні затримання. Під час сутичок жінки, обороняючись, зривали балаклави з нападників.

Деяким учасникам ходи вдалося вийти з оточення на площі Свободи, таким чином марш продовжився. Через деякий час колона опинилася вже на проспекті Незалежності, який був перекритий для руху транспорту міліцією, хоча жінки йшли по тротуару.

Кількість учасників маршу спостерігачі оцінюють в 5 тисяч осіб.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 11 вересня, активістки руху Femen, голі по пояс, з написами "Lukashenko out" на спині і "Живе Білорусь" на грудях, перелізли через паркан посольства Білорусі в Парижі.