RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Інавгурація Лукашенка: опубліковано відео церемонії в Мінську

В мережі опубліковано відео таємної церемонії інавгурації Олександра Лукашенка на посаду президента Білорусі, яка відбулася в Мінську в середу, 23 вересня.

Кадри інавгурації Лукашенка, яку записував канал Білорусь 24, опубліковано в Telegram-каналі "Раньше всех".

Під час вступу на посаду Лукашенко заявив, що зробить все, щоб зберегти мир на своїй землі, апелюючи при цьому до досвіду Другої світової війни і "75-річчя Великої Перемоги"

"Ми даємо клятву на вірність Батьківщині в рік 75-річчя Великої Перемоги. Ця священна дата нагадує нам, що відданість своїй Батьківщині і готовність віддати життя за свободу у білорусів в крові. Сьогодні за нами Білорусь. І ми зробимо все, щоб зберегти головне - мир на своїй землі. Мир, за який заплачено мільйонами життів самовідданих воїнів, їх матерів, батьків, дружин і дітей ", - заявив він в своїй інавгураційній промові, послухати яку зібралися нечисленні гості.


Лукашенко також заявив про безпрецедентний зовнішній тиск, який тільки "загартував нас в боротьбі за своє", і пообіцяв розібратися з проблемами "без будь-якої зовнішньої участі". За його словами, Білорусь стане прикладом стабільності в регіоні.

"Сьогодні, встоявши перед масованим впливом технологій, так само станемо донором стабільності, як і були до сих пір", - сказав Лукашенко.

Він також повідомив, що йде робота над новою Конституцією, в якій будуть створені умови для розвитку "справжньою партійної системи", вдосконалено виборче законодавство, відпрацьовано питання реформування місцевого самоврядування

"При цьому я абсолютно переконаний, що єдиною формулою виживання Білорусі є сильна влада, вірність курсу, підтримка людей", - підкреслив Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі почалися нові затримання після інавгурації Лукашенка.