RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Лукашенко знайшов виправдання своїй "таємній" інавгурації

Олександр Лукашенко, який 23 вересня провів таємну інавгурацію, заявив, що згідно із законом Білорусі, він не зобов'язаний був нікому повідомляти про цю церемонію. Та й взагалі, він, нібито, не надає цьому великого значення.

Як пише "Белта" , про це Лукашенко заявив 24 вересня на зустрічі з послом Китаю в Білорусі Цуй Цімін.

Лукашенко поскаржився, що деякі держави-сусіди незадоволені подіями в Білорусі.

"Тим більше, що дивно, сусіди. Сусіди від бога, їх не вибирають, і ми приречені жити разом, дружити. Але виявляється, що не завжди так. Сусідні держави, особливо Польща, ви знаєте, яку позицію зайняли. Навіть по вчорашньої інавгурації якась не те образа, не те претензії, що ми не повідомили полякам, литовцям, українцям, чехам або ще комусь, що будемо проводити цей захід ", - поскаржився він.

Лукашенко додав, що на його думку, він нікого не повинен був попереджати про інавгурацію.

"Ну, по-моєму, по законам Білорусі ми нікого не повинні із західних держав і взагалі кого-то попереджати. Це внутрішня справа нашої країни. І критика тільки одна: не те таємниця, не те таїнство. Знаєте, на інавгурацію були запрошені близько 2 тисяч людей разом з військовими. І в таємниці це зберегти практично неможливо", - сказав Лукашенко.

При цьому він зізнався, що не надає вчорашній інавгурації великого значення.

"І я не надаю інавгурації нинішнього президента, це не перша моя інавгурація, якогось такого великого фантомного значення. Звичайна робоча ситуація. Але чому вони це роблять? Вони це роблять для того, щоб підігріти протестний так званий настрій. Щоб більше вивалило на вулицю людей, як зазвичай в суботу, неділю ", - поділився дивними ідеями Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському союзі продовжують наполягати на тому, що Олександр Лукашенко не є легітимним президентом Білорусі. В організації вимагають нових демократичних виборів в країні.