RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Марші будуть ще більш масовими: білоруська журналістка розповіла про події в країні

Білоруси ображені ставленням до них Олександра Лукашенка і його таємною інавгурацією, вони збираються вийти на вулиці з протестами в неділю.

Про це в ефірі Апостроф Live розповіла офіційний представник телеканалу "Белсат" в Білорусі Ірина Славникова.

Вона додала, що є надія, що після таємної інавгурації до протестів більш активно приєднаються працівники.

"У Білорусі ще не такий активний голос працівників. Після виборів вони намагалися приєднатися до акцій протестів, але були залякані адміністрацією. Їх залякали звільненням. Робочий клас ще активно не приєднався до мирних протестувальників. Є надія, що в цей раз до мирних протестувальників приєднаються і працівники", - говорить Славникова.

За її словами, те, що відбувалося в Білорусі в день інавгурації, дає надію на те, що протести в неділю будуть ще більш масштабними, ніж попередніми вихідними.

"Вчорашні події показали, що акції проходили не тільки в Мінську або обласних центрах, а й у маленьких містах. Там люди теж вийшли. Є надія на те, що недільні протести активно охоплять всю Білорусь", - зазначила вона.

Детальніше про ситуацію в Білорусі після інавгурації Лукашенка читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко плюнув в обличчя білорусам, вони нічого від нього не чекають - Ірина Славникова.