RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

​Можуть кинути на розтерзання натовпу: озвучено прогноз щодо долі Лукашенка

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, протести проти якого не вщухають в країні, вже повністю у владі глави РФ Володимира Путіна.

Про це розповів Obozrevatel заступник генерального директора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв.

На його думку, Лукашенко вже ніхто і може закінчити, як Ніколає Чаушеску (румунський президент, якого розстріляли - ред.).

"Якщо Путін раптом з ранку вирішить, що він хоче віддати його на розтерзання юрбі, він знайде важелі, щоб віддати його на розтерзання натовпу", - сказав Муждабаєв.

Але він також зазначив, що не думає, що Лукашенко спіткає така доля, адже для Путіна важливе ставлення суспільства і влада. Він не зможе допустити, щоб активісти в Білорусі здобули перемогу, тому дотримується формального диктаторського дотримання процедур.

"Мені все одно, як закінчить Лукашенко. Звичайно, я б хотів, щоб він був розстріляний за білоруськими законами. Він сам продовжував смертну кару, виходив з мораторію. Кожен диктатор повинен отримати те, що він бажав іншим", - зазначив журналіст і додав, що це не потрібно Путіну.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 2 жовтня, Білорусь позбавила акредитації усі іноземні ЗМІ, їм доведеться знову подавати заявки.