RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

"Плакала на шиї": Лукашенко розповів несподівані подробиці від'їзду Тихановсської в Литву, відео

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, як допомагав своїй конкурентці на виборах, лідеру нинішньої опозиції Світлані Тихановській, яка перебуває в Литві, покинути країну і навіть виділив їй гроші на дорогу.

Такими спогадами білоруський президент поділився в п'ятницю, 9 жовтня, під час засідання з актуальних питань, передає державне агентство БелТА.

"Та громадянка Білорусі та домогосподарка Тихановська сьогодні забула, що президент Білорусі її врятував", - заявив перед присутніми Лукашенко, розповівши історію про "сакральну жертву", яку планували принести опозиціонери.

"Задум був - підпалити штаб і звинуватити владу", - коротко описав плани опозиції Лукашенко, зауваживши, що для запобігання злочину довелося задіяти аж 120 силовиків.

Нібито після цього Світлана Тихановська попросилася на прийом до міністра внутрішніх справ Білорусі Юрія Караєва і передала своє прохання до Лукашенка допомогти їй покинути країну, інакше трапиться біда.

"Ми розуміли, що може бути біда. І я віддав розпорядження: ми під охороною, за її бажанням, з людьми, про яких вона попросила, щоб її супроводжували, вивезли в Литву до дітей. І коли вона сказала, що у неї немає грошей, щоб там прожити, я розпорядився, і з держпідприємства взяли 15 тисяч доларів і віддали їй. "Велике спасибі вам", - плакала на шиї. Вивезли", - зазначив Олександр Лукашенко, підкресливши, що Тихановську ніхто з країни не випроваджував.

Як повідомляв "Апостроф", раніше сейм Литви заявив про визнання Світлани Тихановської обраним президентом Білорусі, а Олександра Лукашенка - "нелегітимним білоруським лідером".