RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Азербайджан заявив про втечу вірменської армії - вбиті високопоставлені військові

У Міністерстві оборони Азербайджану повідомили про втрати вірменської армії в Нагірному Карабасі, де тривають бойові дії, попри оголошене гуманітарне перемир'я. Серед убитих і поранених - високопоставлені офіцери.

Відповідне повідомлення опубліковано на офіційному сайті азербайджанського Мінооборони.

За твердженням азербайджанської сторони в ході боїв, які тривали в неділю, 18 жовтня, і в ніч на понеділок, 19 жовтня, зі смуги оборони 1-го мотострілецького полку збройних сил Вірменії відступив після значних втрат особовий склад одного з батальйонів.

"Начальник штабу 63-ї танкового батальйону, дислокованого в оборонному районі полку, убитий, а командир 1-го батальйону і його заступник Геворг Макарян поранені. Частина особового складу батальйону на ділянці оборони 5-го гірськострілкового полку була знищена, а частина, самовільно покинувши бойові позиції, бігла. Серед убитих також є заступник командира батальйону майор Айк Степанян ", - уточнили в азербайджанському військовому відомстві.

Як стверджують азербайджанські військові, на дорогах в Нагірному Карабасі встановлено комендантські пости, щоб не допустити втечі з бойових позицій резервістів, добровольців, а також чоловіків у віці до 55 років в Вірменію.

"Під час огляду транспортних засобів на цих постах було виявлено, що робляться спроби вивезення великої кількості зброї, військової форми одягу і спорядження, а також постільних речей із зони бойових дій в Вірменію", - сказано в повідомленні.

У Міноборони Азербайджану заявили, що протягом минулої доби на різних напрямках фронту було знищено і виведено з ладу 2 танки Т-72, 2 РСЗО БМ-21 "Град", 1 Д-30 і 1 Д-20 гаубиць-гармат і 11 одиниць автомобільної техніки супротивника.

Вірменська сторона конфлікту поки ніяк не відреагувала на це повідомлення.

Як повідомляв "Апостроф", в суботу, 17 жовтня, підрозділи азербайджанської армії нанесли потужні удари по військових об'єктах на території Нагірного Карабаху.