RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Очевидець розповів, як Лукашенко обіцяв назавжди піти у "відставку": відео

Член Координаційної ради опозиції Білорусі Юрій Воскресенський, який два місяці провів у ізоляторі за звинуваченням в участі в масових заворушеннях, розповів про обіцянку президента Лукашенка не балотуватися на посаду президента після прийняття нової Конституції.

Про це він повідомив в інтерв'ю білоруському виданню Tut.by.

За його словами, під час круглого столу, влаштованого в слідчому ізоляторі з членами Координаційної ради опозиції Білорусі, Лукашенко дав слово, що виступив з поправкою, щоб в Конституції кількість термінів президента було обмежено до двох.

Юрій Воскресенський вважає, що цю ідею варто підтримати.

"Він дав слово всім учасникам круглого столу, що наївся президентства, що це його останній термін ... Я йому вірю, все-таки у мене диплом антикризового керуючого, і я відчуваю такі моменти", - зауважив опозиціонер.

Воскресенський також розповів, що під час круглого столу просив дати йому можливість "заспокоїти" країну.

"Такого, як я, президента - чесного, щирого і не корупціонера - може більше не бути. Я готовий на ці зміни ... Це мій останній термін, але дайте мені країну заспокоїти, поліпшити", - процитував він білоруського президента.


Як повідомляв "Апостроф", раніше в штабі екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської повідомили, що напередодні оголошеного ультиматуму білоруській владі, Олександр Лукашенко зробив "щедру" пропозицію опозиції.