RU  UA

Путін припинив свої ігрища з водою в Криму, він не готовий на геноцид - журналістка

Росія не зможе самостійно вирішити проблему нестачі води в включеному Криму і відновити сільськогосподарські роботи на півострові. Але й на геноцид жителів Криму президент РФ Володимир Путін не піде, тому люди отримають воду на шкоду іншим речам.

Про це в ефірі Апостроф Live заявила журналістка Лариса Волошина.

"По-перше, що ми бачимо? Росія припинила свої ігрища навколо проблеми води в Криму, яку вона сама ж і створила, і почала її вирішувати. Згідно з тим, що вони нам розповідають, навіть якщо вони все це зроблять, вони прогнозують, що необхідно близько 100 млн кубів води на рік. Зазвичай до окупації на кримське населення йшло 160-200 млн кубів води на рік. Північно-Кримський канал постачав мільярд кубів води на рік. Але цей мільярд частково йшов на промисловість, на вирощування рису, на сільськогосподарські потреби і на те, щоб закачувати в підземні сховища воду. У ті порожнечі, які знаходяться під землею, щоб таким чином піднімати рівень ґрунтових вод і запобігати засоленню ґрунту у північному Криму", - зазначила Волошина.

За словами журналістки, Росія не зможе відновити сільськогосподарські роботи в Криму. Всі свердловини на півострові зараз бурять на екологічно небезпечних підприємствах.

Читайте: Питання з водою в Крим закрите: журналістка назвала три причини

"Звичайно, Росія не зможе відновити сільськогосподарські роботи. Вона не зможе цю воду пускати на потреби, наприклад, промисловості. Але якщо вода піде для людей, то проблема населення буде вирішена. Але у мене виникає скепсис по відношенню до людей. Тому що ми бачимо, що коли Російська Федерація щось робить, то вони звітують, що вже вклали 30 млн доларів в артезіанські свердловини. Так, але вони їх бурять на підприємствах, на екологічно небезпечних підприємствах. Тобто куди піде ця вода - це велике питання. Якщо для людей, то добре", - додала журналістка.

Лариса Волошина підкреслила, що Україна вчинила абсолютно правильно, проігнорувавши шантажистські заяви РФ. А Путін просто не може дозволити собі влаштувати там геноцид.

"Бачите, що вийшло: по-перше, люди не тікають з Криму незважаючи на те, що води немає. По-друге, Україна не стала у відповідь на всі ці шантажистські речі з гуманітарних питань порушувати власне законодавство і давати воду. А Путін не може дозволити собі влаштувати в Криму геноцид. Це неможливо", - резюмувала Волошина.