RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Азербайджан заявив про атаку з боку Вірменії після нового перемир'я: що відбувається

Нове гуманітарне перемир'я в Нагірному Карабасі між Азербайджаном і Вірменією, яке повинно розпочатися з 8 ранку понеділка, 26 жовтня, під загрозою: в Азербайджані заявили про атаку з боку Вірменії.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Міноборони Азербайджану Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin rəsmi.

В оборонному відомстві Азербайджану заявили про обстріл Тертерського району.

"Вірменські збройні сили, порушивши новий режим гуманітарного припинення вогню, 26 жовтня завдали обстрілу місту Тертер і селам району", - йдеться в повідомленні.

Також з'явилася інформація про артилерійський обстріл населеного пункту в Лачинському районі.

"О 08:05 збройні сили Вірменії обстріляли з артилерії підрозділи армії Азербайджану, які розташовані в селі Сафіян Лачинського району", - йдеться в повідомленні Міноборони Азербайджану.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявляв про готовність вірменської сторони дотримуватися режиму перемир'я.

"Як і було погоджено вчора у Вашингтоні за посередництва США, вірменська сторона c 08.00 (07.00 мск) буде дотримуватися повного режиму припинення вогню", - написав він у Facebook.

У свою чергу в Вірменії заявили, що інформація Мінборони Азербайджану не відповідає дійсності.

"У Міноборони Республіки Арцах заявляють, що підрозділи Армії оборони строго дотримуються досягнутих домовленостей, а звинувачення ворожої сторони не тільки не мають нічого спільного з реальністю, але були зроблені в контексті підготовки інформаційної бази для подальших провокацій", - йдеться в повідомленні Telegram-каналу Yerevan.Today Rus.

У Вірменії заявили про обстріл позицій ЗС країни з боку Азербайджану близько 09:10 26 жовтня.

"Азербайджанські ЗС взяли під приціл позиції на південно-східному напрямку, випустивши по них 5 артилерійських снарядів", - повідомила прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися фото прикордонних пунктів, які Росія встановлює на кордоні Азербайджану і Вірменії.