RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Білорусі розпочався загальнонаціональний страйк: люди перекривають дороги, фото і відео

У неділю, 25 жовтня, закінчився термін ультиматуму, який Олександру Лукашенку і білоруській владі висунула екс-кандидат в президенти Світлана Тихановська від імені білоруського народу. У понеділок, 26 жовтня, білоруси вийшли на загальнонаціональний страйк.

Про це повідомляють білоруські ЗМІ і Telegram-канали.

На вулиці Мінська вийшли працівники державних підприємств, студенти вишів проводять сидячі протести в приміщеннях навчальних закладів, автомобілісти їдуть вулицями міста з заниженою швидкістю, створюючи затори на дорогах, мітингуючі також перекривають дороги. На тротуарах пішоходи створюють "ланцюги солідарності".

Так, на протест вийшли працівники Мінського тракторного заводу. Адміністрація розпорядилася закривати цехи перед колоною працівників, пишуть в Telegram-каналі "Беларусь головного мозга".

Як повідомляв "Апостроф", щонеділі після 9 серпня, коли в Білорусі відбулися вибори президента, в столиці країни Мінську та інших містах країни люди виходять на масові акції непокори, протестуючи проти фальсифікації результатів виборів президента, насильства і придушення протестів у країні. Чергова акція протесту пройшла в Мінську в неділю, 25 жовтня.