RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Війна за Нагірний Карабах: останні новини і карта боїв на 29 жовтня

У Нагірному Карабаху, де незважаючи на укладене між Азербайджаном і Вірменією перемир'я, тривають бойові дії, в четвер, 29 жовтня, обидві сторони конфлікту заявили про бомбардування населених пунктів, в тому числі столиці невизнаної НКР Степанакерта.

Про це повідомляє ВВС.

Азербайджанська влада стверджує, що під час обстрілу населених пунктів загинув один мирний житель. Вірменська сторона теж повідомляє про загиблих і поранених. Бомбардування зазнало, зокрема, місто Степанакерт.

За даними Міноборони Вірменії, в четвер, 29 жовтня, бої проходили в ущелині Аветараноц (азербайджанська назва - Чанахчі), яка розташована за декілька кілометрів на південний схід від міста Шуші.

Вірменські військові внесли в список загиблих за день 106 своїх солдатів - це рекордна кількість втрат, які, за офіційними даними, вже становлять 1 166 осіб з початку конфлікту. Азербайджанська сторона не оприлюднює дані про свої бойові втрати.

Сьогодні також було оголошено про передачу тіл 29 загиблих вірменських військових, яку провели на кордоні ворогуючих держав. Міноборони Вірменії теж заявляє про готовність передати тіла загиблих азербайджанських солдатів.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 28 жовтня, в Азербайджані повідомили про встановлення контролю над новими населеними пунктами в Нагірному Карабаху.