RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЄС затвердив санкції проти Лукашенка і його оточення: що відомо

У середу, 4 листопада, Комітет постійних представників ЄС схвалили розширення санкцій відносно президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 представників влади.

Про це написав у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

За його словами, це рішення буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС в п'ятницю, 6 листопада. Тоді ж воно і вступить в силу.

"Посли ЄС тільки дали" зелене світло "заморожування активів і заборону видачі віз для Лукашенка і ще 14 білорусів", - повідомив журналіст.

Рішення про введення санкцій проти Лукашенка було прийнято главами МЗС ЄС ще в жовтніза умови, що ситуація в країні не покращиться. Таким чином Євросоюз вимагає від Мінська припинення поліцейського протидії протестам, звільнення всіх затриманих і початку діалогу з керівництвом протестного руху.

Нагадаємо, 2 жовтня Європейський Союз офіційно ввів санкції проти 40 чиновників Білорусі, але в списку санкцій не було прізвища Лукашенка.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що для придушення мітингів у країні будуть застосовуватися радикальні дії