RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Колишнього главу спецслужби Вірменії звинуватили в спробі вбивства прем'єр-міністра Пашиняна

Колишнього директора Служби національної безпеки Вірменії Артура Ванецяна затримали за підозрою в підготовці вбивства прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Про це в Facebook написала адвокат Ванецяна Лусіне Саакян.

Ванецяна затримали 14 листопада.

"Сьогодні Ванецян був запрошений до слідчого департаменту Служби національної безпеки і затриманий за підозрою в скоєнні діянь за статтями "співучасть у незаконному придбанні, збуті, зберіганні зброї", "підготовка узурпації влади", "підготовка вбивства державного, політичного або громадського діяча, вчинені групою осіб за попередньою змовою", - йдеться в публікації.

Вона додала, що ці звинувачення мають на меті змусити замовкнути політичних опонентів влади Вірменії.

Відзначимо, Артур Ванецян є учасником акцій протесту з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії. Протести в Єревані почалися 10 листопада після підписання тристоронньої угоди (між Росією, Азербайджаном і Вірменією) про припинення війни в Нагірному Карабасі. Вона передбачає передачу Азербайджану значної частини територій Нагірного Карабаху і декількох прилеглих до нього районів.

Як повідомляв "Апостроф", в уряді Вірменії назвали відому на даний момент кількість своїх загиблих військовослужбовців в протистоянні з Азербайджаном за Нагірний Карабах.