RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Лукашенко розповів, як його хотіли вбити

Олександр Лукашенко, проти якого нещодавно Євросоюз ввів санкції, розповів, що під час виборів в 1994 році його хотіли вбити. Його конкуренту В'ячеславу Кебічу, тодішньому голові Ради міністрів, пропонували усунути його фізично.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Лукашенко похвалився, що в нього "стріляли", а він "не бідкався" і не став розслідувати ці випадки.

"Ви хоч знаєте, що в мене на перших виборах стріляли? Але я не бідкався. І не ходив і не розповідав. Коли став президентом, мені принесли документи: треба розслідувати. Я кажу: покладіть в архів КДБ. Я навіть не став розслідувати ці випадки. Зараз ці документи десь припадають пилом в КДБ ", - сказав він.

Пізніше Лукашенко, за його словами, дізнався, що до його опонента в другому турі виборів, В'ячеславу Кебічу, приходили з пропозицією усунути конкурента.

"А після я дізнався, що до мого альтернативного кандидата, Кебіча - ми ж удвох залишилися у другому колі - прийшли "доброзичливці" і запропонували варіант: ми розстрілюємо твою машину ... і Лукашенко, ви залишаєтеся живі, Лукашенко гине", - розповів він.

За словами Лукашенка, оскільки він і Кебич були "в альтернативі нацменам", все передбачалося "звалити" на Зенона Позняка і Станіслава Шушкевича, на націоналістів.

"Реальний був варіант, і ніхто б не розбирався ... Розвалився Союз, там ядерну зброю рухали-пересували, вона ще у нас була на території, ніхто б навіть не розбирався в цьому. Кебич на це не пішов, за що я його все життя ціную, хоч він був моїм альтернативним жорстоким кандидатом, підтримуваним Росією тоді і так далі ", - додав Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", недавно Лукашенко відзначився черговим абсурдним висловлюванням про протести в країні і бажання лідерів опозиції "взяти" Білорусь після того, як її економіка буде ослаблена пандемією коронавірусу.