RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Росії для дітей побудували копію концтабору на грант від Путіна, фото

У Карелії (Російська Федерація) для "патріотичного" виховання школярів побудований музей, який є копією концтабору часів Другої світової війни. З Фонду президентських грантів на нього було виділено 2,8 мільйона рублів (близько 35 тисяч доларів).

Про це повідомили в сюжеті державної телерадіокомпанії "Карелія".

Дивний музей розташований в селі Ватнаволок. Тут мають намір показувати російським школярам побут малолітніх в'язнів таборів в Фінляндії в 1941-1944 роках. На місці комплексу вже побудовано оглядові вишки, паркани та бараки.

Будівництво цього комплексу відбувалося зі скандалами. Психологи називають проект небезпечним для дітей, історики критикують його за відсутність історичної цінності, а місцеві жителі відмовляються жити по сусідству з "цим жахом".

Будівництво об'єкту було запропоновано благодійним дитячим фондом "Відкриті можливості". Фонд президентських грантів профінансував на його спорудження 2,8 мільйона рублів.

Як повідомляв "Апостроф", В Єйську (Росія) вчителька оцінила твір з російської мови десятикласника на три, лише за те, що він висловив в ньому свою думку.