RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Чий Карабах: Путін заговорив про норми міжнародного права

Президент Росії Володимир Путін прокоментував питання територіальної приналежності Нагірного Карабаху, де розвернувся миротворчий контингент РФ.

Як пише "РИА Новости", про це глава Росії висловився в ефірі телеканалу "Росія 1".

"Вірменія ж не визнала незалежність і суверенітет Нагірного Карабаху. Це означало, що, з точки зору міжнародного права, і Нагірний Карабах, і всі прилеглі до нього райони були і є невід'ємною частиною території Азербайджанської республіки", - сказав Путін.

Він додав, що умови членства в ОДКБ (Організація Договору про колективну безпеку) не зобов'язували Росію вплутуватися в конфлікт.

"Договір ОДКБ передбачає взаємну допомогу в разі агресії відносно території країни - учасниці цього договору. На територію Вірменської республіки ніхто не зазіхав, і це не давало нам ніякого права брати пряму участь в бойових діях", - заявив Путін.

Як повідомляв "Апостроф", 21 листопада делегація з Росії прибула до Вірменії. Прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян в Єревані зустрівся з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і міністром оборони Сергієм Шойгу, а також іншими політиками. Вони обговорили перемир'я у війні за Нагірний Карабах між Вірменією і Азербайджаном, яке полягало за участю Росії.