RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Мінську розпочався жорсткий розгін мітингувальників, силовики застосували спецзасоби: фото і відео

У Мінську, де з серпня тривають протести проти нинішньої влади Білорусі, в неділю, 22 листопада, на черговій недільній акції протесту силовики почали жорсткі затримання і застосували проти протестувальників спецзасоби - світлошумові гранати.

Про це повідомляють в Telegram-каналі TUT.BY новости.

У неділю мінчани почали збиратися на чергову акцію протесту. Протестні заходи проходять і в інших містах Білорусі.

Силовики ще зранку почали готуватися до придушення чергової недільної акції протесту, на яку колонами виходять мінчани з різних куточків міста. Проти учасників акції протесту застосували спецзасоби, людей почали жорсто затримувати.

Раніше стало відомо про розгін великої колони протестувальників в Малинівці. В районі ТЦ Green City у Кам'яній гірці для розгону використовували світлошумові гранати, також спецзасоби застосували на проспекті Газети Правда.


В парку Павлова силовики розігнали протестувальників, які йшли у напрямку до центру.

На Максима Танка влада розмістила автозаки і оточила територію силовиками, якіпроводять зачистки і затримання.

Співробітники ДАІ перекрили проспект Незалежності в сторону центру перед колоною, яка йде з Калинівського проспекту.

Силовики жорсто затримали чоловіка на вулиці Куйбишева. Традиційно силовики в Мінську без шевронів на формі, в касках і бронежилетах.

Станом на 14.30 (за московським часом) відомо як мінімум про 30 затриманих, повідомляє позбавлений акредитації правозахисний центр "Вясна". Затримання пройшли в основному в Мінську, а також в Новополоцьку і Заславлі.

Як повідомляв "Апостроф", минулої неділі, 15 листопада, в Мінську жорстко затримували протестувальників, для розгону учасників акції протесту застосували сльозогінний газ.