RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Марш невидимок і нове гетто: з'явилися фото незвичайних акцій протесту в Мінську

У столиці Білорусі, де тривають протести з вимогами відставки президента Олександра Лукашенка і проведення нових виборів глави держави, демонстранти проводять оригінальні акції, серед яких - "Марш невидимок".

Про це повідомили на сайті tut.by.

Вранці в четвер, 3 грудня, в одному з районів Мінська з'явилася інсталяція "Марш невидимок". На вулиці були викладені ряди пар взуття, до яких були прикріплені прапорці з національної білоруської символікою і мініатюрні плакати з гаслами, з якими зазвичай виходять на акції демонстранти.

"Невидимки вимагали припинення насильства, догляду диктатора і нових чесних виборів! Як думаєте, наші сміливі невидимки отримають повістки в РУВС за несанкціоновані масові заходи?" - пишуть з цього приводу в мережі жителі району.

В цей же день в житловому комплексі "Каскад" в столиці Білорусі з'явилися таблички з написом "Ласкаво просимо в гетто Каскад". Вони стилізовані під ті знаки, які були встановлені нацистами під час Другої світової війни. Цією акцією учасники протесту підкреслили схожість режиму Лукашенка з тоталітарним управлінням країною Адольфа Гітлера.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео, на якому можна побачити жорстоке поводження силовиків з білорусами, які з серпня не перестають виходити на акції протесту проти результатів виборів президента.