RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Навальний оприлюднив розслідування про палац Путіна - коштує 3,5 млрд доларів: відео

"Фонд боротьби з корупцією" російського опозиційного політика Олексія Навального, якого напередодні Хімкинський суд Москви заарештував на 30 діб, оприлюднив нове розслідування про так званий палац Володимира Путіна під Геленджиком.

Відео опубліковано в в Youtube-каналі "Алексей Навальный".

Розслідування було зроблено до затримання Навального в Москві після його повернення з Німеччини, де він лікувався після отруєння "Новачком". Воно включає в себе документальний фільм тривалістю майже 2 години, в якому бере участь сам Навальний, і текст з візуалізацією.

Розслідування "Фонду боротьби з корупцією" розкриває схему фінансування будівництва палацу, а також показує його інтер'єри.

"Палац Путіна" - резиденція на мисі Ідокопас, був споруджений в 2005-2010 роках на чорноморському узбережжі неподалік від Геленджика. Про те, що маєток зводять для президента Росії, в 2010 році заявив бізнесмен Сергій Колесников. За його словами, вартість проекту склала 1 мільярд доларів.

"Уявляєте собі князівство Монако? Це маленька, але все ж окрема країна. А тут володіння розміром з 39 князівств Монако. Побудовано так, щоб до нього не можна було підібратися ні по землі, ні по морю , ні з повітря". Проте, палац і його околиці авторам розслідування вдалося зняти з дрона", - йдеться у фільмі.

Окрім іншого, на території маєтку є підземний льодовий палац, церква і 80-метровий міст "для підходу до чайного будиночка". Є також тунель для спуску з палацу до моря.

Стверджується, що палац зараз знаходиться в стані ремонту, оскільки він постраждав через цвіль.

Площа ділянки під палацовим комплексом - 68 гектарів, проте її оточує "буферна зона" площею 7 тисяч гектарів, що належить, як стверджується, ФСБ і передана в оренду фірмі, якій належить палац. Над територією введена безполітна зона.

Більше про те, що чекає Кремль після арешту російського опозиціонера Олексія Навального, йдеться в матеріалі "Апострофа": "Спочатку "газове питання": що чекає Путіна за арешт Навального".