RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Корабель ганьби: історія з російським "Адміралом Кузнєцовим" отримала продовження

На російському авіаносці "Адмірал Кузнєцов", який перебуває на тривалому ремонті, сталася ще одна надзвичайна подія.

Як повідомляє видання "Вечірній Мурманськ", під час газозварки тут стався вибух і загоряння.

Подія трапилася в понеділок, 25 січня, на причалі судноремонтного заводу №35. Через поломку приладу для регулювання тиску газу в балоні з ацетиленом стався хлопок і балон загорівся. Загоряння було ліквідовано до прибуття особового складу корабля, під час НП ніхто не постраждав. Збитки все ще встановлюються.

"Стався технічний збій при виконанні вибухо-пожежонебезпечних робіт, який не призвів до пожежі. Наслідки збою ліквідовані", - підтвердив подію представник Центру судноремонту (ЦС) "Зірочка".

Нагадаємо, що російський авіаносний крейсер Росії "Адмірал Кузнєцов" став загальновідомим у 2016 році після появи фото з густим чорним димом, який йшов з труб корабля під час його проходження через протоку Ла-Манш по шляху до берегів Сирії.

У травні 2018 року російський крейсер встав на ремонт в доках.

Пізніше стало відомо, що двоє російських військовослужбовців отримали великі терміни за розкрадання радіодеталей з авіаносця "Адмірал Кузнєцов" на загальну суму понад 1,4 млн рублів.

У ніч на 30 жовтня 2018 року під час виходу крейсера з плавучого доку на палубу "Адмірала Кузнєцова" впав баштовий кран. Відомо про чотирьох постраждалих робітників заводу.

12 грудня 2019 року на авіаносці виникла пожежа через купи сміття. В результаті один військовий моряк загинув, одного не могли знайти, ще 14 осіб постраждали.