RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Загроза для миру в Нагірному Карабаху: Азербайджан зажадав прибрати вірменські війська

Єреван, відправляючи особовий склад ЗС Вірменії на міжнародно визнані території Азербайджану, порушує норми міжнародного права і попередні домовленості з Азербайджаном.

Про це йдеться в заяві МЗС Азербайджану.

Як відомо, Єреван і Баку 10 листопада підписали спільну угоду про припинення всіх військових дій в Нагірному Карабаху, але Вірменія проігнорувала домовленості і направила своїх військових "для проходження військової служби" на міжнародно визнані території Азербайджану.

В Азербайджані відреагували на дії Єревана, звинувативши владу Вірменії в порушенні норм і принципів міжнародного права.

"... Незаконне розміщення вірменських військ на території Азербайджану, де в даний час дислокуються російські миротворчі сили, також є грубим порушенням спільної заяви лідерів Азербайджану, Росії та Вірменії від 10 листопада. Використання цього коридору в військових цілях, особливо таємно, в цивільній формі і на цивільних транспортних засобах, є грубим порушенням режиму Лачинського коридору", - йдеться в заяві МЗС Азербайджану.

Баку також закликав міжнародне співтовариство вплинути на офіційний Єреван, щоб "покласти край подібним провокаційним діям Вірменії".

Міноборони Вірменії, в свою чергу, закликав не втягувати ЗС країни в політичні процеси, а також "не ставити власні політичні інтереси вище за безпеку країни".

"Збройні сили повноцінно і відповідально виконують свої функції щодо забезпечення безпеки країни і незалежно від політичних процесів продовжують службу в ім'я забезпечення безпеки держави і народу. Вимагаємо утримуватися від заяв від імені ЗС, не втягувати армію в політичні процеси", - інформує прес- служба Міноборони Вірменії.

Раніше ми розповідали про спробу державного перевороту в Вірменії, метою якого було повалення Миколи Пашиняна.