RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Спецслужби Путіна заявили про затримання 14 "українських терористів": що відомо

У Росії в Геленджику і Ярославлі затримали 14 учасників української молодіжної радикальної спільноти "М.К.У".

Про це заявила Федеральна служба безпеки РФ, передає ТАСС.

Відзначається, що у них вилучили "нацистські матеріали, зброю та інструкції з виготовлення вибухових пристроїв".

"У рамках кримінальної справи за ст. 282.1 КК РФ (" Створення екстремістської спільноти і участь в екстремістській спільноті") припинено діяльність організованої групи прихильників української молодіжної радикальної спільноти "М.К.У.", створеної громадянином України Красновим Єгором, 2000 року народження, які використовують в мережі інтернет псевдонім Єгор Яковлєв", - йдеться в заяві.

У ФСБ додали, що затримані дають свідчення, згідно з якими їх група була організована в 2019 році під ідеологічним впливом Краснова.

"Надалі від нього та інших українських членів "М.К.У." з Харкова і Києва були отримані інструкції з виготовлення засобів терору, вчинення терористичних актів, масових вбивств і насильницьких акцій стосовно громадян. Підготовка до них велася на спеціальних тренуваннях, а практичні навички відпрацьовувалися на побитті бездомних і представників молодіжних субкультур". В якості демонстрації прихильності нацистській ідеології членами вказаної групи була спалена копія Прапора Перемоги. Відеозвіт про дану акцію був спрямований членам "М.К.У." в Україні", - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що Краснов в 2020 році в мережі закликав своїх прихильників до активізації терористичної діяльності на території Росії.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2021 року в Криму затримали "українського агента" - росіянина Владислава Єсипенка, який начебто збирав інформацію для українських спецслужб.